Blog

Späť

Ako môžete bojovať vy sami proti klimatickej zmene? Dávajte pozor, čo dávate do kanalizácie

Klimatická kríza sa nás dotýka čím ďalej, tým viac. Je na každom jednom z nás, aby sme prispeli k záchrane našej planéty. Základom je zmena prístupu k doteraz takým bežným veciam, akými sú odpad a voda.

Aby sa zavŕšil kolobeh vody v prírode, musí byť odpadová voda, ktorú púšťame do umývadla a odtokov, riadne vyčistená a následne vrátená späť do prírody. Odpadové vody sú odvádzané kanalizačnými stokami a zberačmi do čistiarne odpadových vôd, kde prechádzajú zložitým procesom čistenia. Konečným výsledkom tohto procesu je práve skutočnosť, že vyčistená voda sa vracia späť do prírody, riek a potokov.

Veľa ľudí však pri likvidácii odpadkov nevie, ako tento odpad správne zlikvidovať. Niečo vyhodia do smetí, niečo vylejú do umývadla, niečo spláchnu do WC. Nájdu sa aj takí, ktorí odpad vylejú do dažďovej kanalizácie na ulici, pretože takto si nezanesú vlastný odpad. Nazbieraný odpad, ktorý do kanalizácie nepatrí, tak spôsobuje upchávanie potrubia a vážne poškodzuje životné prostredie. My sme sa stretli už aj s nasledujúcimi predmetmi v upchatej kanalizácii:

  • vlhčené utierky
  • handry
  • stavebný odpad
  • uteráky
  • župany
  • dámske hygienické vložky
  • jednorazové plienky a mnohé ďalšie.

Nezabúdajte, že kanalizácia nie je odpadkový kôš. Upchatím kanalizácie predmetmi, ktoré do nej nepatria, ohrozujete nie len váš finančný rozpočet nákladmi na opravu ale aj našu planétu.

Ako vám pomôžeme?

Zaujímate sa o naše služby? Vyplňte kontaktný formulár a my vás budeme obratom kontaktovať. Cez formulár sa môžete informovať v prípade akýchkoľvek otázok, vytvoriť online objednávku našich služieb, vyžiadať nezáväznú cenovú ponuku.