Blog

Späť

Krtkovanie = Čistenie kanalizácie bez neporiadku

Viete, čo je to krtkovanie? Nie, nemá to nič spoločné s tým malým slepým zvieratkom, ktoré vám ničí záhradu. Aj keď možno jednu vec spoločnú majú. Dostanú sa všade a veľmi ľahko.

Každý z nás aspoň raz nervózne skúšal zvonom vyčistiť upchatý odpad vo vani, v toalete či v kuchynskom dreze. Odpad sa dokáže upchať veľmi ľahko. Stačí si umyť vlasy a do odtoku vojde niekoľko desiatok vlasov, ktoré dokážu urobiť neplechu.

V kuchyni sa odtok upchá ešte jednoduchšie, zvyšky jedla, mastnota, použitý olej. Aj keď nás poučujú, že použitý kuchynský olej by sme mali skladovať a doniesť na zberné miesta, pretože ide o nebezpečný odpad. Koľkí z vás to ale skutočne robia? Pri našej práci vidíme, že to nie je veľké množstvo.

Krtkovanie je čistenie potrubí a kanalizácie pomocou elektromechanického motora. Pri riešení upchatých odpadov nám pomáha niekoľkometrová pružina s vymeniteľnými nadstavcami a hrotmi.

Výhody elektromechanického čistenia odpadov

Čistenie kanalizácie a odtokov pomocou krtkovania najčastejšie využívame pri čistení odpadových potrubí menších profilov v domácnostiach a vo firmách. Určite vás zaujíma, prečo zvoliť pri čistení odpadov krtkovanie.

Žiaden neporiadok

Súčasťou čistenia odpadu býva zápach z vyplavených splaškov a neporiadok. Jednou z najväčších výhod krtkovania je, že nehrozí riziko vyplavenia splaškov kanalizácie v interiéry. Čistenie odpadov realizujeme pomocou prenosného zariadenia poháňaného elektromotorom. Toto zariadenie vám neurobí v príbytku žiaden neporiadok.

Dostaneme sa až k jadru problému

Problémy s upchatou kanalizáciou väčšinou ľudia riešia tým, čo je akurát doma. Prevarený ocot so sódou bikarbónou, chemické prostriedky a zvon. To môže problém vyriešiť čiastočne a na krátky čas. My máme na motor cez spojku pripojenú  ohybnú pružinu s dĺžkou až niekoľko metrov. Táto pružina je ukončená hrotom. Hroty vieme podľa potreby meniť. Vďaka ohybnej dlhej pružine sa využitím rôznych nadstavcov, hrotov a frézovacích hlavíc dostaneme všade a dokážeme tak vyriešiť jadro problému.

Pomôžeme aj v prípade potrubí s malým priemerom

Výhodou ohybnej pružiny a možnosti vymieňať nadstavce a hroty je aj to, že dokážeme vyčistiť aj potrubia, ktoré majú menší priemer. V súčasnosti sa vymýšľajú nové moderné umývadlá, vane, sprchové kúty či kuchynské drezy. Všetko vyzerá dizajnovo a pekne. Pri upchatej kanalizácii potom nastáva problém s priemerom potrubia, ktoré bolo na dizajnový kúsok do vášho domu či bytu potrebné. Pri krtkovaní vieme vyriešiť aj takýto problém.

Problémy s upchatou kanalizáciou môžu časom spôsobiť havarijný stav. Využite možnosť krtkovania – mechanického čistenia kanalizácií, aby ste sa tomu vyhli. Nie všetko sa dá riešiť domácimi prostriedkami. Kanál servis ponúka sériu služieb potrebných na vyčistenie vašich kanalizácií.

 

Ako vám pomôžeme?

Zaujímate sa o naše služby? Vyplňte kontaktný formulár a my vás budeme obratom kontaktovať. Cez formulár sa môžete informovať v prípade akýchkoľvek otázok, vytvoriť online objednávku našich služieb, vyžiadať nezáväznú cenovú ponuku.